DGO DEBAT: Patienter betaler 1,2 mio. kr. brugt på konference

DORTHE LA COUR, M-KB OG KANDIDAT TIL KV17 OG RV17 (K)
Kommunikationsdirektøren i Region Hovedstaden har været på en stort anlagt konference i USA for at høre om de udfordringer, andre brugere af Sundhedsplatformen (SP), også kaldet EPIC-systemet, har.Der er lys forude, for alle brugere har oplevet vanskeligheder, og det skal nok blive en succes, lyder de trøstende ord fra direktøren.

Samtidig er Danmark med valg af SP blevet en del af et progressivt og internationalt fællesskab, skriver hun i et debatindlæg i Politiken 23. oktober.

Hvad kan man dog så ønske sig mere!

Det er altså nødvendigt med en konference med 15.000 deltagere for at tale om udfordringerne med systemet. Det kan – endnu engang – undre, at man så valgte dette system, som hovedsageligt bruges i USA. Danmark har jo ikke så meget til fælles med USA på sundhedsområdet – endnu.

Kommunikationsdirektøren har ret i, at udgifterne til Sundhedsplatformen optager mange.

Derfor er prisen for deltagelse i en konference om udfordringerne med systemet ifølge kommunikationsdirektøren kun 20.000 kr. pr. næse. Det er vel ok, når der indgår en lang flyvetur foruden kost og logi.

Men når Region Hovedstaden vælger at sende 60 mennesker af sted til konferencen, løber det op i 1,2 mio. kr. i direkte udgifter. Hertil kommer nok afspadsering med mere.

Jeg tror, de pårørende til de 17 døde på venteliste til karkirurgisk afdeling på Rigshospitalet har nogle andre prioriteter.

Region Hovedstaden har igen givet afslag på at hjælpe karkirurgisk afdeling økonomisk for at nedbringe ventelisterne – man må selv tage pengene fra andre afdelinger. Det kommer jo ikke til at ske.

Jeg har forståelse for, at der er behov for at deltage i konferencer. Men at sende knap 60 medarbejdere af sted!

Har man helt ’tabt sutten’ i Region Hovedstaden, eller er der en rigtig god forklaringen på denne brug af skattekroner?