Trafik - smart trafikafvikling

Trafikken er taget til i de seneste år. De fleste af os bruger en del tid på at komme frem – til arbejde, til skole, til indkøb.

Sådan er det i en fuldt udbygget kommune, vil mange nok sige. Og det er der noget om. Men det afholder mig ikke fra at have ambitioner på trafikken og borgernes vegne.

Teknologien i dag skaber gode muligheder for intelligent trafikafvikling. Det gavner borgerne og miljøet. Teknologien skaber også mulighed for en mere sikker trafikafvikling. Utålmodighed kan sætte sig i foden på speederen, og det øger risikoen for uheld.

Så Lyngby-Taarbæk skal have en smartere trafikafvikling. Kunstig intelligens (AI) og anden teknologi kan bruges til at guide biler rundt i byen. Det er oplagt at gøre i Lyngby Centrum. Også i lokalområderne skal trafikken gøres mere sikker og mere fremkommelig.

Min ambition er et styrket samarbejde mellem grundejerforeninger, andre interessenter og kommunen om, hvordan trafiksikkerheden bliver bedre i bydelene. Alle vi, der bor i bydelene, kender området, og den viden skal vi politisk omsætte til forbedringer i hverdagen.